BRAM

BRAM (Bedrijf Risico Analyse Methode) is een gebruiksvriendelijk en beproefd web-based softwarepakket waarmee bedrijven zelf hun veiligheidsrisico analyses kunnen uitvoeren.
Een noodzakelijk hulpmiddel voor iedere ondernemer, aangezien door de overheid de verantwoordelijkheid om aan
alle wettelijke eisen en normen te voldoen steeds nadrukkelijker bij de exploitant en eigenaar wordt gelegd.
Wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden van BRAM.

ARBO RI&E

In samenwerking met DH-Pro (https://dh-pro.nl) is het mogelijk om met het BRAM Systeem een ARBO RI&E op maat te maken.
Momenteel kan een RI&E worden samengesteld uit de volgende onderdelen:

 • Algemeen (standaard)
 • Zwembad
 • Fitness
 • Sporthal
 • Binnenspeeltuin
 • Horeca

Na het invullen van deze RI&E op maat wordt er automatisch een Plan van Aanpak gegenereerd.
Tevens is het voor een organisatie mogelijk om een totaalbeeld te krijgen van alle aangesloten accommodaties.

Corrosie inventarisatie

Als gevolg van gewijzigde Bouwbesluit moet in alle bestaande, overdekte zwembaden voor 1 januari 2017 een onderzoek zijn uitgevoerd naar de aanwezigheid van niet-resistent roestvaststaal. U kunt dit natuurlijk uitbesteden aan een extern bureau, maar waarom zou u? De regelgeving is namelijk zodanig opgezet dat u het onderzoek zelf goed en betrouwbaar kunt uitvoeren met een speciaal door BRAM ontwikkelende module “Corrosie inventarisatie”. U behoeft daartoe alleen de door zwembadspecialisten ontwikkelde cursus Corrosiekunde van de NBZ te volgen. Daarmee bespaart u niet alleen veel geld en tijd, maar bent u er tevens van verzekerd dat de corrosieproblematiek in de toekomst optimaal gewaarborgd blijft. Na het volgen van deze cursus kan men worden aangemerkt als een ter zake kundig persoon.

Vragenlijst

Om een risicoanalyse uit te voeren moet men uiteraard de wet en regelgeving kennen. BRAM bevat daartoe verschillende modules met vragenlijsten voor wet- en regelgevingen (met bijbehorende uitleg).

Naast algemene eisen die voor vrijwel elke accommodatie gelden zijn er specifieke modules voor onder andere milieubeheer, horeca, gevaarlijke stoffen, sportaccommodaties en buitensportterreinen, zorginstellingen, verblijfsaccommodaties, zwembaden, etc.

Analyse

Analyses is een aanvullende optie waarbij de deelnemer aan laboratoria (met een eigen toegangsaccount) toestemming kan geven om analysegegevens direct in het system te plaatsen. Deze analysegegevens zijn dan overigens niet door de deelnemer te wijzigen en daarmee net zo betrouwbaar als een op papier toegezonden analyserapport. Zodra het laboratorium nieuwe analysegegevens upload wordt daarover een mailalert verzonden.

Calamiteiten

Calamiteiten is een optie waarbij een deelnemer alle ongevallen en incidenten die zich in de accommodatie voordoen en voor het veiligheidsbeheer van de accommodatie van belang zijn, kan vastleggen en beheren.

Registratie

Registraties is een aanvullende systeemoptie waarbij door de deelnemer diverse aanvullende aspecten, die voor het veiligheidsbeheer van de accommodatie van belang kunnen zijn, zijn vast te leggen en te beheren.

 • Documentatie algemeen

  Overzicht van alle door de deelnemer geregistreerde algemene documenten.

 • Technisch

  Overzicht van de door de deelnemer ingevoerde technische registraties van de in de accommodatie uitgevoerde keuringen (alsmede technische testen of ijkingen) en onderhoud.

 • Personeel

  Overzicht van de door de deelnemer ingevoerde registraties van personeelsopleidingen en cursussen.

Maak nu kennis met BRAM

Mail BRAM

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
© Copyright - BRAM Online